Prejsť na obsah
Krásy pre nových človiečikov

Krásy pre nových človiečikov

Viete, som obdivovateľkou krásy. Možno viete, možno tušíte, možno ste si to všimli, a vlastne sa to asi ani nedá nevšimnúť. Nekonečne obdivujem krásne veci, ktoré sú také krásne, že prestávajú byť vecami a stávajú sa niečím onakvejším!
Obdivujem toľko slovenských šikovných osôb a značiek, toľko ľudí, ktorí dokazujú, že sa dá žiť svoj sen, plniť si svoje predstavy, realizovať nápady, nebáť sa...vyrábať, dizajnovať, hrať sa...zmeniť na fest prácu a pustiť sa naplno do toho, čo ich naozaj baví. Nepoužívajú "nedá sa", lebo skúsia...a tak zistia, že sa dá. 
Čakanie na nového človiečika prináša veľa ledabolého času. Skoromatka nevládze a tak robí také všelijaké prokrastinačné aktivity. Ja by som mala teraz pracovať, ale dnes mi echt tvrdne brucho a je mi naprd. A preto som sa rozhodla, že si skrášlim deň slovenskými krásami pre malých človiečikov. A teda ho skrášlim aj vám. Vybrala som vám sem svojich najobľúbenejších...psssst, netušia, že toto píšem a tak verím, že ich poteším a prekvapím. Že im začnú pribúdať obdivovatelia na Instagrame a oni sa nebudú vedieť dopátrať, že prečo...juchuuuu! Toto milujem! Lebo oni, šikovní tvoriví ľudkovia, či skôr ľudky, ma tešia už pekne dlho. A fakt že pekne. Tak im to treba vrátiť. 
Ak sa ma niekto opýta, že čo vlastne treba pre malého človiečika, odpovedám stručne: "oveľa menej, ako si myslíte". A je to pravda. Ale je zopár kúskov, ktoré sú také prenádherné, že som si nie istá, či som vlastne neotehotnela preto, aby som si ich mohla zadovážiť...pod zámienkou človiečika samozrejme. Tehotenstvo je poľahčujúca okolnosť. Aj v zbieraní krás. A tak by som vám ich chcela predstaviť...a vás, milé moje srdcu blízke značky, predstaviť ľuďom, ktorí o vás netušili. Lebo by mali. Su to všetko veľmi (ne)potrebné krásy! Pre estetické hniezdenie ako stvorené. A slovenský dizajn treba podporovať. A človiečik sa musí mať pohodlne a šťastne aaaaa mama tiež...no veď pozrite.

 SESTRICE

Začnime pekne u Sestric. To sú sestry (ooo, kto by to bol býval povedal, však?), ktoré robia tie najkrajšie šatky na nosenie. Najkrajšie na svete. Skrátka vidíš ich nosiacu šatku a v momente prežiješ jej príbeh, vôňu dieťatka, počuješ tlkot srdca mamy, cítiš nehu... Naozaj. Nekecám. A nepíšem to pod vplyvom tehotenského hormónu, lebo ja tie Sestricové šatky chodím ochytávať už roky. Ja som dvojičky nešatkovala. Teda áno, šatkovala som ich, keď mali koliky. Teda vždy jednu. Druhú som mala na rukách. Šatkovala som len preto, lebo obe jačali ako divé a ja som ich inak nevedela mať obe naraz "hopa". Inak som ich šatkovať nevládala a moja lordóza by bola aj tak proti. A tak som musela znova otehotnieť. Chápete. Lebo inak by som si kvôli Sestriciam, aby som ich mohla nosiť, mala pokojne aj tú fejkovú graviditu alebo čo. 

Viete, ja od augusta píšem ďalšiu knižku. No áno, o tehotenstve. A toto mám napísané na začiatku: 

"V podstate som sa rozhodla znovu tehotnieť preto, aby som mohla šatkovať dieťa v šatke od Sestríc. Áno, je to tak. Tvrdím to od začiatku, čo som objavila Sestrice. Skrátka, ak budem mať ešte niekedy dieťa, bude to len preto, aby som ho mohla šatkovať. Čo je na tom divné? Normálne jasný dôvod na to, aby som sa znova stala mamou. Skúsim si od Sestríc za tento odstavec v knihe vypýtať sto tisíc euro, keby som z tých mojich fafrnkov nič nevychovala a musela by som si sama na starobu platiť luxusný domov dôchodcov. Alebo aj nie."

Naozaj. Takto to mám. Neviem, čo to je zázrak, ale naozaj to takto s tými Sestricami mám. Roky. Asi deficit šatkovania popretkávaný hormónom.

 

A predstavte si, čo sa stalo. Nám sa podarilo z lásky vytvoriť nového človiečika. Ešte o tom nikto nevedel. Ak nerátame mňa, ktorá som o tom vedela teda pomerne intenzívne. A raz tak zgrcane a odpadnuto ležo-sedím na gauči a príde mi na Instagram správa. Od Sestríc. Tak sa mi srdce rozbúchalo, že som aj zabudla, že potrebujem grcať! Napísali mi: "...Rozmýšľali sme nad tým, ako spojiť naše značky a vytvoriť spoločný projekt. Svoje nápady si najskôr maľovala, potom potláčala, ale pravdepodobne ešte neboli vytkané...Ak Ťa to čo i len trošku zaujalo a mohli by sme túto myšlienku rozvinúť, budeme skákať po strop. Slávka a Barbora." Tak neajko v skrátenej verzií. Tak som si to prečítala znova a znova a potom som sa strašne rozplakala. Od šťastia, od haluze (plakať od haluze - to budem používať)... Nestáva sa mi to často, ale bola som naozaj pyšná, že JA som oslovená SESTRICAMI! Čo ti šibe?

A tak náš nový človiečik nebude mať hocakú šatku. A ani tí vaši. Budú mať šatku mojej podznačky #peknekrasne . Po dllllhom období dohadovania a schvaľovania, vzniká Sestrico-moja šatka. Práve včera mi prišli vzorky farieb priadze, z ktorej bude utkaná. A ja sa nekonečne teším! Je to zatiaľ prekvapenie a malé tajomstvo. A budem si ju mojkať! A aj človiečika si v nej budem mojkať. A potom ju dám môjmu dobrodruhovi a ten bude nosiť a ja naňho budem čumieť, lebo nič viac sexy ako nosiaci otec neexistuje. (prosím vás, však aj vy máte svojské predstavy o tom, čo je sexy?) A budú aj nosiče.  Takto to je. So Sestricami, ktoré boli na našom malom trhu prvé, čo vyrábali šatky, ktoré ich robia rovnako poctivo ako na začiatku, učia sa, neskĺzli do lacnejších verzii, len preto, aby išli líškajúc sa zákazníkom pod cenu, ktoré objavujú stále nové veci a ktorých každý jeden dizajn je autorský. Žiadne sťahovačky z internetu, ako to zjednodušene robia ich fejkeri (ktorí ešte aj používajú sestricovské názvy pre svoje produkty...). Za každou šatkou je kopec času, práce a lásky. Viem dať za to ruku do ohňa...prežívam to teraz s nimi. 

Už teraz ďakujem za splnený sen a mám zimomriavky. A to náš príbeh ešte len začína...

TU si kliknite na Sestricový instagram. 

 

KIDVAK

Viete, čo je to hačka? Nie, hračka. Hačka. To je vlastne závesná kolíska. Taký poctivý oldschool nápad oblečený do nového šatu. Je to peliešok, mäkkučký voňavučký, ktorý sa zavesí a teda sa príjemne hojdá. 

 

 

Nie, nikdy sme hačku nemali. Ale chvlalbohu matka - akože ja, som sa dala na vzdušnú akrobaciu a tak som si v rámci rekonštrukcie bytu zriadila trám, na ktorý sa môžem vešať. Akože nie vtedy, keď nebude chcieť dieťa spať, ale akože vešať v rámci vzušnej akrobacie. Takže sa stal zázrak a ja sa síce nevešiam, ale budem môcť zavesiť hačku! A nie len keď dieťa nebude chcieť spať. Ako keby to ten trám bol býval tušil! ...ovšem pevne verím, že raz tú rekonštrukciu dokončíme a bude to naozaj možné. 
 
Hačka sa však dá zavesiť rôzne. Okrem iného aj na špeci stojan, ktorý môžete presúvať po byte, takže ju môžu využívať aj iní malí človiečikovia, nie len človiečikovia akromatiek. Nie, nie, je to húpačka, aj keď my, čo máme staršie deti, isto oceníme, že väčšia hačka od Kidvaku má nosnosť cca 25 kg. V podstate to funguje tak, že človiečik sa svojimi pohybmi pohojdáva sám. Prosto paráda. Pohojdávanie mu bude zrejme príjemné, lebo veď sa pekne dlhú dobu pohojdával v bruchu. A to nemohlo byť nepríjemné. 
Kidvaky sú v dvoch veľkostiach, majú narôznejšie farby sveta, môžete si vybrať z množstva krásnych látok, môžete si zažiadať výšivku, špeciálne ozdôbky, na ktoré môžete povešať človiečikovi cingrlátka a iné peknosti...skrátka vašej fantázii a materskej premotivovanosti sa medze nekladú. 
Inak Lenka, ktorá je KIDVAKová tvorička asi čarovala, aby som otehotnela. Ale akože nesťažujem si, aj keď si teda trošku myslím, že náš človiečik vznikol inak ako čarami... Keď som robila objednávku, napísala som: "Ja mám takto v pláne ozvať sa vám už asi dva mesiace. Ja som si to takto vysnívala." A Lenka odpísala: "Ale kdeže, ja už taký rok túžim po vašom dieťati." Takéto šibnuté sú tieto tvorivé mamy. Vďakabohu za ne. Za ich humor a šikovnosť. 

Stále si myslím, že táto značka sa mi len sníva. Že to nie je možné, aby niekto dokázal vyrábať niečo také úžasné. Ja som vždy tušila, že existujú rozprávkové bytosti, že sú skutočné a že tí, čo mi tvrdia, nech už vyrastiem a prestanem veriť na blbosti sú mimo. A vďaka Julianne (mame troch synov), viem, že som mala pravdu. Ten svet, o ktorom snívame od detstva naozaj existuje. Je hmatateľný a môžete časť z neho dokonca vlastniť. 
Julka vyrába a vymýšľa všetko od výmyslu sveta. U nej existujú naozajstní jednorožci, neskutočne prekrásni a najrôznejší Spinkáčikovia, mojkáčikovia, zvieratkáči...šije baldachýny, vankúšiky, najnovšie mušelínové osušky. Jej svet je zázrak. Skutočný. Skutočne.
My máme dvoch Spinkáčikov a pre nového človiečika aj mojkáčika. A viete, čo je fascinujúce? Že tieto čarovné tvory z Julkinej dielne majú "príbalový leták". Malú knižôčku s menom tvoríka, s tým, čo má rád, odkiaľ pochádza. S krátkym príbehom. Nekupujete vec. Kupujete si bytosť. Naši Spinkáčikovia s nami chodia po celom svete a sú najlepším hračkovankúšom na svete. 
Podľa mňa všetky tieto zázraky v noci ožívajú, alebo keď nie sme doma. Jednorožce majú prekrásne kolekcie oblečenia, majú háro, ktoré sa dá zapletať. Majú skrátka viac, ako by ste od takého bežného jednorožca čakali. 
Ja si vlastne uvedomujem, že o Love colors neviem písať. Lebo to treba vidieť a zažiť. A najlepšie ohmatať a odniesť domov. 
...a nehovorte to mojej psychiatričke, ale ja Ti, Julka ďakujem z celého srdca, že moje detské ja môže byť aj vďaka tebe stále nažive. Máš to u mňa. 

 

TU si kliknite na LOVE COLORSový Instagram.

 

Toto je prenádherná slovenská značka, pod ktorou nájdete hniezda pre nových človiečikov, deky, zavinovačky, šaty, hračky...všetko v neuveriteľne krásnych farbách, jednoduchých dizajnoch. Maem kids majú vlastné potlače, stále nové nápady a som šťastná, že môžem dlhodobo sledovať. Každú chvíľu sa zlepšujú, makajú na sebe, prekvapujú. 
Skúšajú, vymýšľajú, makajú...ak nevyjde, vylepšia. Bavia ma nekonečne. Okrem toho, že máme s dievkami z tejto dielne volánové šaty, ktoré sú takým tým všade nositeľným najpohodlnejším odevom na všetky príležitosti, nášmu novéhu človiečikovi som zadovážila hniezdo. 
Na čo je také hniezdo. My mamy predčasniatok (ako napríklad autorka týchto krásnych kúskov a ja), sme hniezda stretli v nemocnici. Naši malí človiečikovia ich mali v inkubátoroch a vďaka nim sa cítili o čosi bezpečnejšie. Mali okolo seba mäkkučké mantinely, ktoré síce neboli také fasácke ako taká báječná maternica, ale boli akousi istotou v tom obrovskom svete, na ktorom sa z ničoho nič ocitli. 
Hniezdo sa dá rozviazať a tým vznikne postieľkový mantinel. Hniezdo ako také je výborným kúsom, ak s bábätkom spíte v posteli, lebo je menej pripučiteľné. Je to taký jeho osobný priestor vo vašom veľkom posteľovom svete. Rovnako sa dá položiť kamkoľvek, kde potrebujete nechať svojho maliličkého človiečika bez dvesto percentného dozoru. 
Tak toto sú maem kids. Značka šikovnej mamy, ktorá sa nebojí plniť si svoj sen. A my ostatné matere sme jej za to nekonečne vďačné. 
 
Tak mne kamoška povedala, že nech sem zapojím aj seba. Lebo aj ja mám krásy pre malých človiečikov. Ale veď ja sa živím obchodom s bielym mäsom...navyše svojim a musím sa neustále prebíjať. Samú seba prebíjam. Srandovná schízička. Ale potom som sa rozhodla, že pridám aj svoju krásu človiečikovú. 
Toto je knižka, ktorú som vytvorila pre nových človiečikov. Mňa vlastne veľmi hnevalo, že neexistuje knižka pre nových človiečikov, ktorá by nebola plná gýčov a fotiek detí spiacich v kvetináčoch. To skrátka nie je môj štýl. Nevedela som zohnať zápisníček pre bábätko, tak som si ho vytvorila. Vtedy netušiac, že ešte aj k nám niekedy príde nový človiečik. 
Táto moja knižka je trochu iná, ako tieto knižky bývajú. Zase nič prelomové, ale mám radosť, že je v nej humor. Lebo o humor si myslím, že by mal byť povinnou výbavou každého rodiča. Nie je to knižka, ktorú nikdy nevypíšete. Práve naopak. Na jedno-dve posedenia je vyplnená, nakoľko ja som empaticá unavená mater a preto som vám celé toto denníčkovanie nového človiečika uľahčila najviac, ako som vedela. 
Žiadne dlhé litánie. Väčšinou len krátke jednovetné vyplňovanie a zaškrtávanie odpovedí, s ktorými sa stotožňujete. Také jednoduché, aké len rodičovstvo dokážeb byť. Srandujem. Teda to o tom rodičovstve. Buhahaha. 
Môj ocko Boris Farkaš tiež jasne pochopil, akou cestou sa uberám...teda pri tvorení tejto knižky...kam sa uberám akože celoživotne, to asi nepochopí, ale od toho sú asi rodičia. Jeho kresbičky sú veľmi nežné a vtipné zároveň a naša grafička Sonička Šedivá (s ktorou som už spolupracovala na štyroch projektoch a nikdy som ju ešte osobne nestretla - trochu si myslím, že je jednorožec), urobila túto knižku najnežnejšie ako dokázala. A hlavne unisexovo. Čiže je to knižka pre chlapcov aj dievčatá. Skrátka pre nových človiečikov. 
Mojou obĽúbenou špecialitkou v Novom človiečikovi sú tajné obálky, ktoré si váš človečisko otvorí, keď bude mať osemnásť rokov. A vy mu tam dovtedy napíšete odkazy...o vás. O vás dvoch/troch. Dojímavé, pravdivé, srandovné...také, aké len rodič dzecku vie napísať. Ja milujem dojímavé veci a citové vydieranie tohto typu. Tak som si ho ani tu nemohla odpustiť. 
Ja som hlavne chcela, aby mal váš nový človiečik pamiatku, keď vyrastie. Aby vedel svoj začiatok príbehu. Aby spoznal, ako to celé bolo na tom magickom začiatku. Aby vedel, že už vtedy ste ho nekonečne ľúbili. Aby vedel, že sa narodil najsprávnejšie ako sa dalo - vám. 
PS: Nakoľko som doteraz na vaše tajné priania podpisovala knižky v tmavých kútoch Bratislavy, či na obrubníkoch, rozhodla som sa pre takúto limitovanú špecialitu. Ak si jednu z mojich knižiek kúpite tu v mojom e-shope, do poznámky napíšete komu a čo, napíšem vám osobné venovanie.  | zn: mám toho málo.

Ďakujem za pozornosť, ak ste sa naozaj dočítali až sem, isto je vám krásne...to bol môj zámer. Tak mi láskavo ani nehovorte, ak nevyšiel. Abrakadabra! Krásny deň vám. Máte? Dobre. A nezabúdajte. "Nedá sa" neexistuje. 
Starší blog
Novší blog
Zavrieť (Esc)

PÁČI SA TI ČO ROBÍME?

Ďakujem vám, milí moji. Za podporu, srandu, za to, že vás mám. Už tu mám 11 463 odberateľov, odberateliek a odberatelčiat, ktorým chodia od nás: tajné správy, občas  výnimočná zľava a vedia o novinkách ako prví. Budeme sa tešiť, ak sa do tejto skupiny pridáš. A neboj, nepíšeme často. My sami neznášame newslettre.

VIAC O OCHRANE OSOBNÝCH ÚDAJOV

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Hladať

Pridať do košíka